Ga naar de aantrekkelijkste voetbalcompetitie ter wereld

Engeland is het land van heel veel verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan enkele prachtige gebouwen en parken. Daarbij is Londen wel het toefje van de taart onder de bezienswaardigheden in Engeland. Maar waar heel Engeland bekend om staat is het Engelse voetbal. De hoogste voetbalcompetitie van Engeland is de Premier League die wekelijks bekeken word door de hele wereld. Maar ook de lagere voetbalcompetities in Engeland hebben een hoog niveau en worden wekelijks door veel mensen bekijken.

Premier League

Zoals gezegd is de hoogste voetbalcompetitie van Engeland de Premier League. De Premier League heeft een rijke historie. De Premier League bestaat sinds 1888. Echter heet het pas sinds 1992 de Premier League. Daarvoor heette het namelijk de Football League. De keuze om dit te veranderen werd voornamelijk gemaakt om commerciële doeleinden. Iets wat uiteindelijk een prima keuze is geweest omdat het nu één van de aantrekkelijkste voetbalcompetities ter wereld is. Daarnaast is het ook een voetbalcompetitie waar vele toeristen van buitenland Engeland naar komen kijken.

Championship, League One en League Two

Naast de Premier League heeft Engeland nog twee mooie voetbalcompetities. Dat zijn namelijk de Championship, League One en League Two. Voornamelijk de Championship is ook van een prima niveau. En ook in de Championship word gevoetbald in volle voetbalstadions, waar sommige Nederlandse Eredivisie voetbalclubs niet aan kunnen tippen. Ook de League One en de League Two mogen niet vergeten worden, maar dat is niet vanwege het hoge voetballende niveau. Maar voornamelijk vanwege de prachtige historie van de voetbalclubs die daarin voetballen. Daarnaast zijn de voetbalstadions van League One en League Two pure nostalgie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.